Utöka sommargarderoben

Med sommaren följer alltid en mängd intressanta och spännande utvecklingar i modet. Och även om vi inte alltid ser det som visas upp på catwalken också dyka upp på gatorna, finns det alltid utrymme för nya plagg, färger och kombinationer i garderoben.

En sak som nästan alltid gäller på sommaren är starka och klangfulla färger. Vi kan ofta se vackra nyanser av blått, gult, grönt, rött och många andra i kläderna vi hittar i butiker. Oavsett om vi hittar den i de stora klädkedjorna eller de som fokuserar på en mer aktiv livsstil.

Lätt och luftigt är två ledord som ofta anpassas på sommarkläderna, och det är så klart av goda anledningar. Vi vill ju trots allt så gärna känna sommarvärmen direkt och inte under tjocka lager kläder.

Vill man anamma färgtrenderna som är speciellt starka i år och skapa riktigt snygga komplement eller kontraster kan man överväga några av de följande kombinationerna:

  • Rosa med rött är den perfekta kombinationen av stiligt och fränt.
  • Grönt med lavendel kompletterar varandra riktigt snyggt.
  • Silver och saffran är inte bara stilrent utan även väldigt modernt.
  • Orange och blått kan paras ihop för att skapa en sportig och nutida look.

Retro är också något som varit på modet den senaste tiden. Detta är speciellt fallet vad gäller sommarens badmode där både mönster och detaljer härleder tillbaka till äldre tider.

Men självklart finns det alltid utrymme för individuellt mode, och inom mode kan man nästan alltid säga att regler är till för att brytas. Så låt modet fungera som en sorts inspiration och vägledning mer än något man måste följa till punkt och pricka.

Kombinera gärna nytt mode med tidigare års eller årtionden. Med något som går i cykler som modet finns det alltid möjligheten att återuppliva gamla trender i kombination med nya, eller helt enkelt i kontrast mot dem.