Tips för när du ska rensa garderoben

Att rensa ur garderoben är något alla bör ha för vana att göra åtminstone en eller två gånger om året. Det kan exempelvis vara ett bra jobb att göra vid slutet av både vintern och sommaren. Målet med detta ska ju inte bara vara att se vad du äger, utan även göra av med gamla plagg du inte längre använder.

Börja med att ta fram kläderna och sortera upp dem i högar efter typ. Gå sedan igenom hög efter hög och ta beslut för varje plagg om det ska behållas, kastas, eller skänkas bort. Är du osäker kan du lägga dem åt sidan så länge och ta en ny titt på dem efter du gått igenom allt annat.

Passformen kan ju vara en faktor i detta och har du plagg som är för små eller för stora gäller det ju att sortera dem rätt. Om du exempelvis har kvar mammakläder från när du var gravid kan de ju vara värd att behålla om du planerar på att skaffa fler barn. Är kläderna bara större för att du gått ned i vikt kan det ju kännas bra att få göra sig av med dem.

Kläder som ska kastas eller skänkas bedömer du ju bara efter vilket skick de är i. Myrorna och Röda Korset tar emot alla möjliga kläder om du inte längre vill ha kvar dem, men de är fortfarande i gott skick.