Shoppa skönhetsprodukter inför sommaren

skin care sun summer glasses_286302263

Innan sommaren sätter igång på allvar, är det dags att köpa in lite skönhetsprodukter som visar dina bästa sidor genom hela säsongen.

Fixa frillan

Man kan göra det mesta hemma och behöver därmed inte lägga tusentals kronor hos frisören. Det enda man behöver göra är att klippa sig, något som kan vara svårt att göra själv även om det finns videos som förklarar hur man ska göra.

Du kan köpa hårfärg på mataffären eller på nätet. Söker man sig till nätet kan man hitta lite mer udda färger såsom grått, blått och rött.

Därefter kan du bestämma dig om du vill förlänga håret eller göra det tjockare. Båda alternativen går att ordna med löshår som man enkelt kan sätta in och ta bort själv. Se bara till att kosta på dig äkta löshår så att du kan duscha, bada och styla det precis som det vore ditt eget.

Lyster i huden

Hur huden ser ut gör stor skillnad på helhetsintrycket. Hud som saknar lyster kan vara svårt att gömma. Men det går alltid att råda bot på skadad hud.

Först behöver man en bra och återfuktande kräm som man smörjer huden med morgon och kväll. När problem börjar bli bättre kan man välja att smörja in sig bara en gång om dagen. Skaffa en kräm som passar din hudtyp och hudproblem såsom torr, fet, känslig eller sprucken.

Sedan är det av största vikt att alltid bära solskyddskräm eller spray när man ska vara ute i solen, även om man vill skaffa sig en solbränna. Krämen hindrar att man bränner sig och ger ett bra skydd mot UV-ljus. Men en solskyddskräm skyddar inte mot hudcancer. Tänk på dessa viktiga råd när du ska vara ute i solen i sommar:

Riskfaktorer för hudmelanom:

Om någon i släkten drabbats av hudcancer ökar det risken för att du ska få det.

Om du har många födelsemärken eller leverfläckar har du också en ökad risk.

Att vara man och över 65 år innebär en förhöjd risk.

Om du har solat solarium före 35 års ålder.

Om du har bränt dig ofta, eller bränt dig mycket som barn.

Om du har lätt att bli röd istället för brun.

Om du har ljus hud eller ljust hår.

Var uppmärksam om en ny prick eller fläck tillkommer, eller en gammal fläck förändras. Låt en läkare kontrollera prickar som avviker eller inte slutar växa.

Vänta inte med att boka läkartid om du upptäckt en misstänkt hudcancer. Tiden kan vara avgörande.

Källa: Nätverket mot cancer