Se över vintergarderoben

Hösten är här och snart så går vi över till vinter. Det kanske är dags att se över vintergarderoben. Det är ju lite mindre än ett år sedan förra gången och du kanske inte kollade så noga då vad som fanns och vad som plockades undan. Det kan mycket väl vara så att du är i behov av en ny vinterjacka eller någon ny mössa som håller dig varm i vinter.

Ett bra sätt att få koll på vad som ska vara kvar inför vintern är att skaffa sig ett portabelt klädställ som man kan ta fram och hänga upp sina vinterkläder på. Kontrollera om dina kläder är hela eller om det är något som kan få åka till återvinningen. En del kläder kanske går att laga så de går att använda ett år till. Andra kanske man får köpa nytt inför vintersäsongen. Kanske någon ny mössa inför stundande kyligare årstid och de skidresor som planeras att göra till vintern.

Det är en skön känsla att kunna rensa bort kläder som man inte använde förra vintern. Vi har en förmåga att spara på plagg som kanske inte passar i storlek eller modemässigt. Se till att skapa plats för något nytt innan vintersäsongen startar. Då är allt klart då det börjar bli minusgrader och höstgarderoben ska plockas undan och man ska hänga in vinterns plagg. Om du har kläder som är hela och rena så kan du med fördel skänka dessa till välgörande ändamål.