Om att matcha slipsen

Slipsen är ju ett av de mest använda accessoarerna för män och att få en förståelse för hur man bäst matchar denna med resten av sin outfit är ju så klart till stor fördel. Här tänkte vi titta lite närmare på hur man kan gå till väga i sitt tänkande när man väljer slips.

Det mest naturliga är ju att börja med hur man matchar en slips med skjortan och kostymen. Och att då tänka på färgmatchningen är en viktigt utgångspunkt. Den enklaste vägen att ta när man när man fortsätter med matchningen är att köra på ett enda mönster. Detta betyder inte att alla ska dela samma mönster utan att endast en del har en mönster. Att inkludera ett mönster i något som annars är helt omönstrat kan ge väldigt mycket liv i outfiten. Det är väldigt populärt att låta slipsen vara den mönstrade delen då det är enkelt att hitta många bra exempel.

Vill man göra det lite mer överkurs kan man sedan ta och blanda mönster. Här är det dock väldigt lätt att göra snedsteg och få en outfit som mer ser ”stökig” ut. Det första man måste lära sig är att mönstren bör nästan alltid vara i olika storlekar. Och medan det kan vara svårt att hitta balansen och hur små eller stora de ska vara i jämförelse inte är enkelt alla gånger är detta fortfarande en av ingredienserna till en framgångsrik mönstertårta!

Tänkt dock även på att ett mönster är ju också inslag av fler färger och att matcha dessa färger kommer också att bli en av utmaningarna. Tänk till exempel att mönstringen på ett en mörkt blå slips är vit, för att matcha denna med en kostym kan man då välja en marinblå kostym med kritstreckat mönster. Båda har nu vita inslag, inte exakt lika men tillräckligt för att det ska finnas en snygg koppling mellan dem.

Med detta tanke sätt kan man lättare kombinera två eller till och med tre olika mönster med varandra och få en outfit som står ut i mängden på alla de rätta sätten.