Mode – för den gravida kvinnan

Att bli gravid är en omvälvande erfarenhet för alla kvinnor. Det gäller inte minst fysiskt med stora förändringar för kroppen. Det ställer också nya krav på kläderna. Kroppen som helhet genomgår en stor förändring som gör att du kanske behöver byta ut din garderob. Som tur är finns det mycket kläder för gravida kvinnor som är både funktionella och snygga.

Bekvämlighet är viktigt

Givetvis står bekvämlighet högt på listan över krav på kläder för gravida. Graviditeten är fylld av fysiska utmaningar – och kläderna bör göra sitt bästa för att underlätta det. Kläder som sitter lite lösare kan vara skönt när din kropp ändrar form. Men det innebär inte att du inte kan hänga med i modet och klä dig moderiktigt. Förr var mammakläder oftast ganska formlösa och tråkiga men idag finns det ett stort utbud av trendiga kläder för gravida. Istället för att gömma magen med hängande tunikor och långa tröjor så kan du idag accentuera magen. Slipp känslan av att du går omkring i ett tält när du drar på dig ytterkläderna. Markera dina former med ett skärp.

Även efter du har fått barn och du ska amma så behöver du inte ha tråkigt koftor eller blusar för att göra det enkelt. Det finns en mängd snygga och praktiska amningskläder som gör att du kan känna dig fräsch och moderiktig. Du kan läsa mer om det här.

Gör om dina vanliga kläder

I början av eller under hela din graviditet kan du faktiskt ändra om dina kläder så att du kan använda dem. Med små men smarta tips som gummisnoddar i jeansen, knutar på skjortan och mycket annat smått och gott så behöver du inte ändra om din garderob så mycket. Mycket av din garderob kan du förändra om du vill och känner för det. Du har ju kanske även din partners kläder att använda dig av om du får tillåtelse vill säga. Med enkla medel så kan du förändra mycket.

Skapa din egna gravidkollektion

Har du kunskapen att sy så köp på dig lite favorittyger och skapa din egna gravidkollektion. Det kan bli en hit bland dina vänner när dom får se dig i dina egna sydda kläder. Välj något plagg som du vet att du gillar att använda och sy något snyggt som är bekvämt och passar din kroppsform just nu. Vill du kan du efter förlossningen sälja eller ge bort din kollektion till någon gravid vän som är i behov av gravidkläder.