Klädsel för finare evenemang

well-dressed-proper_308974538

Det vankas kanske bröllop, begravning, storslagen 50-årsfest eller finmiddag på lyxig restaurang. Plötsligt står man vid garderoben och tittar på sina kläder och har ingen aning om vad man ska välja.

Vill man hålla sig proper och passa in i kan man kolla upp vilken klädsel som är lämplig för den tillställning du ska på. Det finns vett och etikett-sajter där du kan få information om vilka kläder som passar och vilken klädkod man ska följa.

Alternativt brukar det stå med klädkod på finare inbjudningar. Kolla längst ned på inbjudningskortet. Det kan stå valfritt men är det ett bröllop är det nog inte lämpligt att bära shorts och en hawaiiskjorta. Men det fungerar utmärkt att ha jeans och kavaj eller kjol och linne.

Ska man in i tajtare kläder såsom en vacker balklänning spelar även valet av underkläder stor roll. Man vill inte få valkar och veck på klänningen och gärna känna sig lite mer slimmad. Man kan köpa shapers som håller upp rumpan och in magen. Det är en kontrolltrosa som ger dig en finare och mer definierad figur. Perfekt under en tajtare utstyrsel.

För männens del kan man köpa strumphållare som fästes rund vaderna. De håller sockarna uppdragna mot benen så de inte glider ned och åker under hälen. Kombinerar man finskor och silkessockar kan sockarna sakta arbeta sig neråt och man vill inte gå och dra upp dem hela tiden. Ett annat populärt alternativ är att använda sig av hängslen för att hålla byxorna på plats. Fint om man väljer att ha en maggördel (som ett brett tygbälte) istället för bälte.