Klä dig efter din kroppsform

Även om man ska på jobbet eller ligga på stranden så kan det vara lika svårt att hitta ett klädesplagg som man tycker smickrar kroppen. Det kanske är för att du klär dig enligt fel kroppsform? Vi ger några smarta tips vad du ska bära beroende på vilken typ av form du är.

Rak

Du har inte så mycket former så här vill man gärna trixa lite för att skapa illusionen av former. Undvik stuprörsbyxor, långrandigt och enfärgade kläder. Välj istället kläder med roliga skärningar och mönster som skapar med liv runt kroppen. Använd en vid kjol för att skapa illusionen av bredare höfter och kör på utsvängda byxor.

Bikinimässigt ska man tänka på att ljusa färger förstorar. Skaffa en bikini med inbyggd push-up för att skapa en fylligare byst. Använd låga bikinitrosor, gärna med extradetaljer för att får kurvigare höfter.

Kurvig

Har du några extra kilon eller bara extra kurvig brukar man vilja tona ned detta lite. Längre tunikor med fall gömmer höfterna och täcker över en plufsig mage. Tröjor får gärna vara rynkade och vara lite längre för att dra ut kroppen. Byxor med hög midja är också att föredra.

När det kommer till att ligga på stranden förminska mörka färger dina former. Se till att ha en topp med stöd för bysten, halterneck-toppen ger fina former. Ha trosor med högre midja och där benen är skurna högt, det får höfterna att se smalare ut.

Clothes

 

Triangel

Du är bred nedtill men smal upptill, ofta med mindre byst också. Fokusera på den nättare delen så fokuserar man inte längre på den breda. Ha kraftigare tyg på byxorna, undvik resor och fickor som putar utåt och därmed förstorar höfterna. Håll tröjor och liknande ovanför rumpan och låt dessa vara lite tajtare och gärna i en glad färg som syns. Du passar även att ha axelvaddar.

Din bikini får gärna ha push-up för att jämna ut kroppsformen. Alternativt passar du i trekantsbikini. Som för kurviga är det snyggast med högt skurna ben på trosorna och de ska inte vara överdrivet låga eller höga.

Timglas

Du har smal midja och sedan en fin balans mellan höfter och byst. Accentuera balansen genom att ha kläder som är skurna i midjan och visar upp formen. Med timglasformen vill man balansera allt, så tänk på att kläderna gärna ska matcha väldigt bra med varandra och följa i ton eller nyans. Undvik axelvaddar, midjeskärp och allt för stora mönster.

Din bikini faller lite mer åt det kurviga hållet. Du ska undvika trekantsbikini och toppar utan stöd. Halterneck och push-up formar bysten bra och ger stöd. Klassiska trosskärningar är bäst, undvik låga trosor eftersom det förstör balansen mellan överdel och underdel.