Hitta looken till sommarens firanden

Nu är sommaren här och med den följer säkert den ena eller andra sammankomsten med familj och vänner. Kanske firar ni en examen, en bemärkelsedag, konfirmation eller till och med ett bröllop. Detta ger ett välkommet tillfälle att klä upp sig, men också att lägga lite extra kärlek på frisyr och makeup. För att matcha en mer festlig look, som en finklänning, jumpsuit eller byxdress finns det lite olika vägar att gå. Ofta väljer vi att tona ned stylingen och låta kläderna tala för sig. Alternativt kan du satsa fullt ut, och tänka ”merkänsla” även med hår och smink.

Festlig makeup

Grunden för en festlig makeup är att behålla samma känsla som du trivs med till vardags, och bygga på den med mer uttryck och färg. Idén ska inte vara att lägga på en mask, som du inte känner igen dig själv bakom, utan istället framhäva dina bästa drag. Satsa på konturering av kindben och haka, samt en mer utarbetad ögonmakeup, med en kombination av skuggor, liner samt mascara på välböjda fransar. Markerade ögonbryn ramar in, tillsammans med läppar i en färg som passar både outfit och din naturliga färgpalett. Många av dessa makeupprodukter kan du lätt hitta online.

Uppsatt eller utsläppt?

Val av frisyr för en fest tenderar till att komma i skymundan. Samtidigt kan frisyren vara det som förhöjer din utstyrsel, eller kanske tar udden av den i motsatta fallet. Till en elegantare klädkod kan det vara roligt att bära uppsatt hår, som en tjusig svinrygg eller variant på det. Detta gäller i synnerhet om du har en öppen rygg att visa upp. Väljer du istället utsläppt är stora glamorösa lockar ofta det säkraste kortet för att skapa den rätta exklusiva känslan. Se till att ta dig tillräckligt med tid och säkra upp med bra produkter, så att lockarna håller både genom middag och dans.