Fördelar med att shoppa på nätet

e-handel

Nätshoppningen har flera fördelar – och inte bara att vi kan få saker billigare när vi handlar online. En stor fördel med nätshoppingen är framförallt tiden den sparar. Istället för att lägga ner onödigt mycket tid på att ta sig till och från en fysisk butik, som dessutom kanske inte har det du söker efter, så kan du snabbt hitta det du söker online. En annan stor positiv sida av att nätshoppa är att du finner mycket på en och samma plats.

E-handeln ökar

VLT kan man läsa att e-handeln bara fortsätter att växa, med ungefär 15 procent varje år bara i Sverige. Denna ökning är så pass stor att experter förutspår att bokstaven ”e” kommer att försvinna från ordet e-handel; det kommer helt enkelt att bli den mest använda metoden av handel.

Enklare hålla koll på reor

Det är inte bara det att e-handeln har billigare produkter överlag – via nätet är det också lättare att hitta varor till nedsatt pris. På senare tid har det förutom prisjämförelsesajter också dykt upp sajter som samlar utförsäljningserbjudanden från de största butikerna. Där kan du till exempel se om ditt favoritmärke reas ut någonstans i Sverige just nu.

Enklare att handla inom EU

Tack vare EU-lagstiftning finns nu ett gemensamt regelverk för e-handel inom alla medlemsstaterna. Det innebär att du får samma villkor när du handlar online, såväl i Spanien som i Finland och Sverige. I fysiska butiker kan dessa fortfarande skilja sig åt mellan medlemsstaterna.

Fler postombud

När du handlar på nätet bidrar du faktiskt till att skapa fler postombud. Enligt VLT gör e-handeln att trycket på posten ökar och därför öppnas fler postombud för att kunna hantera alla paket.

Har du en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon hemma som du kan använda för att surfa in på nätet kan du också handla det du vill, när du vill och var du vill. Du som kund kan också vara trygg med dina köp, eftersom nästan alla butiker har säkra betalningssätt, schyssta deals och returnerbara varor.